Den 7. grisefest 7. april 1900
Den syvende store grisefest ble arrangert i 1900.
Louis Rieker var blitt leder i festkomiteen. I komiteen deltok også senere viktige personer som senere høyesterettsadvokat Michael Hansson, partileder i det Norske Arbeiderparti Kyrre Grepp og Professor Fredrik B. Wallem.
Det var til denne festen komiteformann Rieker hadde formalisert de nye statuttene for ordenen og etablert indstillingskollegiet. Kollegiet ga adgang for alle innehavere av ordenen, tidligere formend siden sist grisefest, det sittende styret i Studentersamfundet, ledere av de akademiske foreningene Studentersangforeningen, Orkesteret og Teateret, å foreslå utnevnelser til de forskjellige gradene av ordenen. Det er nettopp dette som skilte Griseordenen i fra St.Olavs Orden. Mens den kongelige St.Olavs Orden kunne deles ut for å belønne, ha politiske formål eller lignende skulle dette være praktisk talt umulig i Griseordenen på grunn av at utnevnelsene ble innstilt i fellesskap, og derav ble det uttalt at “ordener henger man på idioter”, men aldri om Griseordenen.
Til festen hadde Valdemar Gjems komponert en ny griseriddermarsj, som ble spilt under riddernes møte med H.M Grisen, mens punchen ble inntatt under tonene til M. Grøntvedts gisettevals.
Et spesielt nytt trekk ved festen i 1900 var den fiktive menyen for tallet. Menyen var skrevet på tre språk, fransk, dansk og landsmål. Dette ble særlig populært: Menyen så slik ut:
1
Menu
Potage a la Grisette au Citronflexe Vin du Rhone
Poisson du Pipervik… Piper Heidsick
Pourqoui non roti Vin du Nord
Dindon parfume aux petit pois Liefbraumilch
Sossis-de-frere truffe… Haut Sauternes
Raugot sucr: Chateau du Pot
Cocottes artificilles Chateau Briand
(slotstapning)
Bagage a la Morgue Vin du Pierre
Fromage, Pellerin, Pain Militaire
Gelee avec gateau-feminine Champagne Jules Mumm
Le café du Choleringe Du Froid*
Bonbon
Stic du Dent ( stik den!)
Cigarcigarettes
*) Obs. Finis.
2
Dagens kost
Svinehalesuppe med krølhaar Raanehvin
Avkogt sjøulke Staaltraadvin
Ung hungalt Rødvin
Nyrøket Dingsrtud med smaa ting til Ringsvin ( shcloss johs bergh.)
Fersk dampkjøkkenpølse med trøfler So terne
Ragout med surt og sødt Hvidvin
Artisjokker Laddevin ( egenuttaptnin 1858 )
Rumpsteak med surkaal Steinwein
Gele og pikekys Champagne
Kolerakaker og knæk, is* Musserende Moscatel
Tandstikker
Cigarer og cigaretter
*Obs. Isen er ikke sikker.
3
Ætarlap
Svinesod med haar paa Purkjemjølk
Caskogt Sutar Skomdrycke
Raat purkekjøtt Røeds vin
Røikemat med duppe Trættemjølk
Nylaga tarmstappe fra eimkjøkkenet med kusop Kallvatn
Ragge-sokker Potøl
(ættas inkje ved landsmaale Rapastund).
Mysost, paaklin, soldatstomp.
Søtskjelve me jentesmask Sjampis
Søtsleik og atpaasleik, kassørpe*), nam-nam Rubla-myse
Kjæftgraver.
Kvlampinder og sugarstumper.
*) Obs. Kalsørpa e fali
Under ordenspromosjonen ble følgende utnevnt:
Storkors:
Karl Wasserfall
Kommandører:
W.C. Brøgger
Hagbart Clausen
Kristoffer Randers
Louis Rieker
Jakob Woxen
Lorentz Dietrichson
Riddere:
V.M Aubert
Vilhelm Dybwad
Th. Emil Jacobsen
Carl Lundh
Victor Nordan
Chr. Aug. Orland
Amandus Shibsted
Olaf Tveten
Carl Unger
Benjamin Vogt
Jens Wang