Gentle Steps and Smiles

Fra Viteboka
Hopp til navigering Hopp til søk

I januar 2015 slippes debutalbumet til bandet Bakhtinians – ”Gentle Steps and Smiles”. I den sammenheng har bandet har samarbeidet med over 20 kunstnere som har tolket låtene på albumet gjennom ulike kunstuttrykk, blant annet videokunst, animasjon, performance art og dans.

Resultatet er syv videoer – én til hver av låtene på albumet. Disse skal stilles ut på gallerier rundt om i Norge – en galleriturné som samler musikken og videokunsten.

Det samlende utstillingskonseptet er inspirert av språkfilosofen Mikhail M. Bakhtins (jf. bandnavnet) begrep ”heteroglossia”, som betyr flerstemmighet. Det flerstemmige ved utstillingen er at ulike kunstnere tolker Bakhtinians’ musikk på egne måter.

Medvirkende kunstnere er Andreas Schille, Rudi Skotheim Jensen, Marianne Gretteberg Engedal, Øyvind Rustad Johansen, Ida Linett Olsen, Nicolai Krogh og Anne-Lise Marø Høiback. I tillegg har 15 studenter ved Høgskolen i Volda, linjen for animasjon, tolket én av låtene.

Åpningen er tirsdag 28. oktober kl. 19.00 i GalleriNeuf. Utstillingen står til og med fredag 7. november. Åpent alle hverdager klokken 18:00-21:00.