Handlingsplanen 2025
Handlingsplan for Det Norske Studentersamfund 2025
Innstilt av styret 6. november 2024.
Vedtatt av medlemsmøtet 11. november 2024.
Denne planen blir den første med ny strategi. I skrivende stund har ikke Studentersamfundet en vedtatt strategi etter 2024. Planen har tatt utgangspunkt i forrige handlingsplaner, gjeldende strategi, og styrets forslag til strategi for neste periode, med inspirasjon fra diskusjoner på medlemsmøter, seminarer og andre møter.
Planens punkter er fordelt på De fire pillarene i Studentersamfundet: organisasjonsutvikling, arrangementsutvikling, kommunikasjonsutvikling og byggutvikling. Punktene er nummerert, men det er kun for oversiktens skyld, og har ingen prioriteringsbetydning.
Organisasjonsutvikling
Det Norske Studentersamfund har behov for en satsing på planmessighet, åpenhet og rekruttering. Akademikerne i Oslo behøver et forum for meningsytring i aktuelle saker, og det må være gode grunner til at de skal kjøpe medlemskap. Styret og Ledelsen behøver organisatorisk opplæring og gode og lange drøftninger over hvordan de skal utvikle organisasjonen videre.
Derfor skal organisasjonen i løpet av 2025:
1. Lage en rekrutteringsplan,
2. Avholde flere medlemsmøter,
3. Gjøre medlemskapet attraktivt,
4. Avholde seminar for Styret og Ledelsen,
5. Videreutvikle ledelsens interne struktur og forhold til utvalgene.
Arrangementsutvikling
Det er ikke lenger et problem at lokaler på Chateau Neuf ikke blir brukt; det er nå en prioriteringssak, og organisasjonen er nødt til å lage en plan for hva som er ønskelig å ha når og hvor. Ingen døde dager-prinsippet må videreutvikles å omhandle hvilke arrangementer som skjer når, og hvor vidt de er utfordrende for helheten av arrangementsmangfoldet på Chateau Neuf, med fokus på målgruppelogistikk.
Det har lenge vært et tydelig ønske å avholde flere klubbfester, og da spesielt på fredager når Storsalsforestillinger gjør at Glassbaren og Galleriet til en viss grad blir utilgjengelig for våre faste gjester. I tillegg til disse klubbfestene, skal Samfundet også avholde fire tradisjonelle fester i løpet av året.
Samfundet skal:
6. Fylle Storsalen med et arrangement i forbindelse med Stortingsvalget,
7. Sørge for at Chateau Neuf holder arrangementer hver dag som appellerer til vår målgruppe
8. Utvikle et fast kjellerkonsept med temafester og lignende,
9. Avholde fire tradisjonsrike fester i løpet av året.
10. Fylle Betong (600+) minst en gang i semesteret utenom studiestart.
11. Jevnlig arrangere konserter med studenter som målgruppe, gjerne med andre samarbeidspartnere (foreninger, bookingbyråer osv)
12. Arrangere STUDIO (studiestartfestival) i august.
Kommunikasjonsutvikling
God kommunikasjon løser mange problemer organisasjonen sliter med, og etter flere runder på seminarer og i diskusjoner, enes de aller fleste i at selv om innholdet i Samfundet er bra, gjør kommunikasjonens utilstrekkelighet det vanskelig å oppnå gode resultater.
Store arrangementer trenger egne plakater, og de skal henges opp på oppslagstavler rundt om i byen. Programblad har vært fraværende i Samfundet i flere tiår, men det er et godt rekrutteringsverktøy, og med gode avtaler betaler den for seg selv. Et programblad av denne typen er avhengig av at de relevante aktørene planlegger hele semesteret i forveien.
Det trengs også planmessighet i kommunikasjon på detaljnivå, med utgangpunkt i hvilke målgrupper vi gjør hva for. Det er også viktig at organisasjonen er synlig på campus utenfor de SiO-organiserte foreningsdager; herunder er til eksempel blesting av forelesninger og ordinære stands gjeldende.
Samfundet skal:
13. Lage promoteringsmateriell til alle store arrangementer,
14. Lage rutiner for at programmet for et helt semester lages i forkant av semesteret, med mål om at det kan lages felles programblad for Chateau Neuf,
15. Lage en kommunikasjonsplan med fokus på målgruppearbeid,
16. Besøke universitetene og høgskolene i egen regi
Byggutvikling
Studentersamfundets gjester har behov for hus hvor de kan oppholde seg store når de er ferdige med dagsstudiene. Det er da viktig for Samfundet å tilrettelegge for at gjestene ikke må dra andre steder for å mette sine fysiske behov. Det skal være mulig å tilbringe en hel ettermiddag på Chateau Neuf, og en kantine kommer langt til å tilfredsstille dette behovet.
I tilegg bør det undersøkes om det er mulig å gjøre den gamle lesesalen i dagens Sysesal og Teaterfoaje (med de to lagerrommene) til en dagåpen lesesal til å komplimentere den ønskede dagåpne BokCafeen ved siden av. Dette skal ikke motvirke Teaterscenen eller driften der på noen måte, men ønskelig gjøre Teaterscenen også mer attraktiv med noe mer åpne lokaler utenfor. Med på dette er også å undersøke om det er mulig for Chateau Neuf å tilby kollokvierom i f.eks. møterommene i første etasje.
Slottsutvalget bestod av enkeltpersoner med ansvar for arkitektonisk planmessighet og at ingen utbedringer på Chateau Neuf var stridende med den arkitektoniske helheten av huset. Det fungerte som et rådgivende organ for styret hva angår bestemmelser som vedrører bygningen.
Slottsutvalget hadde også ansvar for å planlegge og lede gjennomføringen av mindre oppussingsprosjekter og var i kontakt med Eiendomsavdelingen ved UiO og arkitektkontoret Lund og Slaatto. Nå som Chateau Neuf i stor grad blir oppgradert og oppusset er det ønskelig for organisasjonen å medvirke på de eventuelle bestemmelsene gjennom å reetablere dette utvalget.
Dette vil også gjøre at Det Norske Studentersamfund får en nærere tilknytning og økt eierskap til Chateau Neuf generelt, og enkelte prosjekter spesielt.
Samfundet skal:
17. I lys av at foajeen brukes av showvirksomheten i helgene så skal fokus framover være på utvikle kjelleren som attraktive lokaler til store og mellomstore arrangementer.
18. Begynne å planlegge byggingen av en studentkantine på Chateau Neuf, i dialog med UiO og Chateau Neuf AS
19. Undersøke om det er gjennomførbart med en alternativ romløsning med Teaterfoajeen og Sysesalen som kan gjøre både BokCafeen og Teaterscenen bedre,
20. Reetablere et Slottsutvalg med ansvar for oppfølging av lokalene på Chateau Neuf.