Oktoberfest

Fra Viteboka
Hopp til: navigasjon, søk
Oktoberfestens logo gjør seg ypperlig som ølbrikke. Det er ikke tilfeldig.

I løpet av oktober arrangeres Oktoberfest. Chateau Neuf gjøres da om til tysk ølkulturs høyborg. Oktoberfest bygger på tradisjonene fra Ølfestivalen, som ble arrangert av Oslo Hjemmebryggerlaug så lenge foreningen fantes, men gjennomføringen av festivalen håndteres i dag av Chateau Neuf AS. Oktoberfest krever mange frivillige, foreningene stiller med frivillige mot betaling. Oktoberfest er en gylden anledning for å spe på i ellers tynne budsjetter.

Teltet

De siste årene har det blitt reist et festivaltelt på Hans Majestet Grisens plass for å utvide publikumskapasiteten. Her serveres flere forskjellige øltyper fra fattapp. I 2013 fikk teltet en egen VIP-avdeling hvor man serverte øl i seidler (som ellers ikke er tillatt, deriblant på grunn av sikkerhetshensyn) og masse god mat. På scenen i teltet finner du et ompaband som byr opp til dans og stemning.

Ølparadiset

I BokCaféen og Biblioteket utvides sortimentet med 60–100 sorter flaskeøl.

Kjelleren

Når teltet stenger kl 00.00 trekker folk inn. Hele oktoberfest blir flyttet ned i kjelleren og primært Betong hvor festen fortsetter med live-musikk. Det er ikke uvanlig at man bruker Sement under Oktoberfest.