Medlemskap i Det Norske Studentersamfund

Fra Viteboka
Hopp til: navigasjon, søk
En gang i en meget skjønn, ubestemmelig tid
da sa en far til sin sønn: Din russetid er forbi.
Hva tenker du gjøre i kampen for ære, gull og sølv?
Da gjespet den unge:Jeg tenker ta meg en halvliter øl.

Ett felles medlemskap

Hvem som helst kan bli medlem av Det Norske Studentersamfund. Tidligere var medlemskapet knyttet opp mot en rekke goder og muligheter i organisasjonen DNS, som for eksempel stemmerett ved generalforsamling og rabatt i barene, men de fleste av disse godene er pr høsten 2018 vedtatt fjernet av styret. Det gis nå i stedet rabatt til alle studenter, og alle sio-registrerte studenter og vitenskapelig ansatte ved univeristeter og høyskoler i Oslo har stemmerett og er valgbare på generalforsamlingen (Medlemsmøtet).

Medlemskapet er fortsatt et krav for å regnes som aktiv på huset. Alle medlemmer av foreningene tilknytta Det Norske Studentersamfund og dets utvalg skal være medlemmer av DNS. Foreningene plikter å påse at alle sine medlemmer kjøper medlemskap i DNS.

Kjøp av medlemskap

Medlemskap kan kjøpes i Chateau Neuf-appen, som også fungerer som medlemsbevis. Har du en telefon som ikke støttes av appen, kan du få medlemskort i Glassbaren i åpningstiden.

Medlemskap koster per januar 2018 kr 100 per år.

Fornye medlemskap

Når du først har registrert medlemskapet ditt, kan du for fornye medlemskapet ditt i appen eller i Galtinn. Det går også an å fornye det i Glassbaren.

Jeg tror jeg har kjøpt medlemskap, men jeg er ikke sikker??

Hvis du har kjøpt medlemskap i det inneværende år, er det bare å laste ned Chateau Neuf-appen og logge seg inn. Der vil det stå klart og tydelig.

Har du kjøpt midlertidig medlemskap i Glassbaren og mista dette, har vi ingen måte å undersøke om påstanden stemmer, så da må du bare kjøpe nytt medlemskap.

Er du registrert på nettet, men er litt usikker på brukernavn eller passord, kan de ansatte i Glassbaren søke deg opp i databasen vår på fullt navn, e-postadresse eller telefonnummer. Hvis du har et registrert medlemskap, kan du sende e-post til [EDB], og be om å bytte brukernavn og passord.

Medlemmer av andre studentersamfunn

Selv om de ikke har medlemskap i DNS, får aktive medlemmer av studentersamfunnene i Trondheim, Ås og Kristiansand, samt Kvarteret i Bergen, internpriser på Chateau Neuf. I 2014 ble det vedtatt at medlemmer av Cosa Nostra også får internpriser. Cosa Nostra har egne oblater som må fornyes hvert semester.

Se også