Velferdstinget i Oslo og Akershus

Fra Viteboka
(Omdirigert fra Velferdstinget)
Hopp til navigering Hopp til søk

Velferdstinget er en interesseorganisasjon og øverste politiske organ i velferdsspørsmål for studentene som er tilknytta Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO). Det overordnede og styrende målet for Velferdstingets politikk, er prinsippet om lik rett til utdanning.

En av Velferdstingets viktigste oppgaver er å være premissleverandører for SiO. Dette skjer ved at Velferdstinget vedtar politikk som SiO oppfordres til å følge, og ved at det velger studentrepresentanter til flere styrer i samskipnaden.

Velferdstinger.png

Hvert år velger Velferdstinget:

  • 5 studenter til hovedstyret i SiO. VT velger lederen, og resten av styret konstituerer seg selv.
  • Studenter til styrer noen av SiOs divisjoner:
  • Boligstyret
  • Kaféstyret
  • Urban boligutleie
  • Akademikastyret

I dag er det over 62 000 studenter som er tilknytta SiO. Velferdstinget består av 37 plasser, som fordeles som følger: Institusjonene som har færre enn 1500 studenter går sammen i en felles valgforsamling, som behandles som en fraksjon. Plassene fordeles mellom fraksjonene ved hjelp av Sainte-Lagües metode. De forskjellige institusjonene velger representanter til sine plasser i Velferdstinget selv. Velferdstinget konstituerer seg selv i desember, og sitter fra januar til januar.

Velferdstingets kulturstyre disponerer midler fra semesteravgiften, og fordeler disse blant studentforeninger som søker. Leder og medlemmer av Kulturstyret velges av Velferdstinget.

Lenker

Velferdstingets nettside