Legge ut et arrangement

Fra Viteboka

Å legge ut arrangementet på nettsidene er det første du trenger å gjøre når du skal promotere et arrangement. Dette burde du gjøre så snart datoen for arrangementet er bestemt.

Det er viktig at vårt eget program oppdateres før Facebook, Underskog, Google+, MySpace eller andre ting, fordi programmet vårt er vår primærkanal. Det betyr at du alltid kan finne autoritativ informasjon hos oss, slik at publikum kan stole på at informasjonen hos oss alltid er den mest oppdaterte.

Det gjør ikke noe om prisen, nøyaktig program eller andre detaljer ikke er 100 % spikret; dette kan du få på plass senere. Registrer arrangementet med én gang!

Hvordan

 • Logg inn på nettsidene med din DNS-bruker. (Ser det ut som du mangler tilgang? Send mail til EDB)
 • Naviger til Arrangementer > Legg til ny
 • Fyll ut tittel, beskrivelse, utdrag
 • Legg inn tidspunkt øverst til høyre
 • Velg lokale
 • Fyll ut lenke til Facebook-arrangementet
 • Fyll ut lenke til kjøp av billett hos TicketCo, Billettservice e.l.
 • Fyll ut vanlig pris og medlemspris, skriv 0 hvis gratis
 • Huk av for konseptet ditt i høyre kolonne, litt langt ned.
 • Nederst i høyre kolonne MÅ du velge et «fremhevet bilde». Plis ikke legg ut arrangement uten bilde. Nedenfor kan du lese mer om å laste opp bilder.
 • Klikk på «Publiser» i menyen til høyre

Laste opp bilder

Alle arrangementer må ha et fremhevet bilde. Dette vises blant annet på forsiden, arrangementssiden, infoskjermen i foajeen, i appen etc. For at bildet skal kunne brukes overalt, må det være minst 640 piksler bredt, og minst 480 piksler høyt.

For å kunne laste opp bilder til arrangementer, må du være registrert som medlem av et styre.

Steg 1

Legg til fremhevet bilde.

Du begynner på siden for å redigere arrangementet. Nederst til høyre finner du en boks som heter «Fremhevet bilde». Her skal du klikke på lenken «Legg til fremhevet bilde».

Hvis du ikke kan se denne boksen, er du ikke registrert som medlem av et styre. Ta kontakt med foreningslederen din eller Medieavdelingen for å bli registrert.

Steg 2

Last opp bildet.

Du kan bruke et bilde fra mediebiblioteket eller laste opp et nytt bilde. Hvis du laster opp et nytt bilde, pass på at du har lov til å bruke det. Du kan finne bilder med Creative Commons-lisens vha. Flickr eller Google.

I mediebiblioteket ligger en del nøytrale bilder fra arrangementer og foreninger. Dersom bildet har kredittering kan dettes brukes, la da krediteringen stå som den er (f.eks. "Foto: Studentenes Fotoklubb/Carl Frederic Salicath"), og velg bildet som vanlig. For å lete etter aktuelle bilder skriver du inn et passene søkeord, og krysser fingrene. Bildene er merket med flere tagger, slik at så mange alternativer som mulig skal dukke opp. Eksempler på søkeord: Frivillig, Galleri, publikum, logo.

Steg 3

Skriv inn bildetekst.

Husk å legge til en bildetekst. Bildetekster begynner med en beskrivelse av bildet, og slutter med en kreditering av fotografen.

Eksempel på en bildetekst: «Fire skipsredere fra Colorado satset på sine skriveferdigheter. Nå vil de fokusere på å lære Ivar Dyrhaug å bygge teater i fjæra. Foto: Ola Nordmann»

Hvis du har brukt et Creative Commons-bilde, må huske å lenke til originalverket og lisensen.

Eksempel:

Mellommenneskelig samhandling. Foto: <a
href="http://www.flickr.com/photos/alainbachellier/200180584/">Discussion</a> av
<a href="http://www.flickr.com/photos/alainbachellier/">Alain Bachellier</a>
(<a href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/deed.en"
title="Creative Commons BY-NC-ND 2.0">CC</a>)

Se denne bildeteksten på nettsidene.

Legge ut en serie av arrangementer

Trykk Clone
 1. Lag malen for arrangementsserien din som over.
 2. Finn igjen arrangementet ditt i listen av Arrangementer.
 3. Trykk på Clone
 4. Gå inn på hver enkelt arrangement og oppdater hver enkelt arrangement sitt dato og tidspunkt.

Hvorfor

Medieavdelingen gjør diverse framstøt på vegne av alle foreninger ved Studentersamfundet. I disse framstøtene tar vi utgangspunkt i arrangementene som er registrert på nettsidene våre.

Når man legger ut et arrangement på studentersamfundet.no, kommer altså arrangementet med i diverse reklameframstøt. Dette inkluderer blant annet:

 • Publisering på studentersamfundet.no
 • Inkludering i ukesprogram på nyhetsbrev
 • Inkludering i eventuelle semesterprogram (hvis dette gjøres før fristen i slutten av forrige semester)

Burde arrangementet ditt vies ekstra oppmerksomhet av Medieavdelingen? Si fra til deres redaksjon så fort som mulig. Utvalgte arrangementer prioriteres på nettsidene. Om arrangementet er noe litt utenom det vanlige, har flotte gjester eller noe annet som skiller det litt ut, spør Medieavdelingen om de kan prioritere det på nettsidene.

Detaljer

I en veldig tidlig registrering (før alt er klart) trenger du bare skrive et par korte setninger. Hvis du vet at du må inn for å redigere den siden uansett, kan du gjerne være kort, og for eksempel bruke et generisk arkivbilde av en tom scene eller lignende der du trenger å laste opp bilder.

Eksempel:

«Teater Neuf ved Det Norske Studentersamfund setter opp forestillingen «Hamlet» på Chateau Neuf 24. desember. Teatret og skuespillerne gleder seg over å kunne spille en klassiker på selveste julaften. Vi håper å se deg der!»

Se også