Musikkbingo

Fra Viteboka

Hver onsdag kl. 20:00 arrangeres det 'musikkbingo' i Galleriet. På musikkbingo får man høre en sang som korrelerer til et tall på bingoarket, heller enn å bare få tallet lest opp. Ettersom bingoverten velger musikken selv er det stor variasjon i både vanskelighetsgrad og allsang-faktor, men god stemning er det uansett. Malene ligger her.

Tips til bingovertskap

Ting du må gjøre i forkant:

  • Lag en spilleliste på 75 sanger (på Spotify e.l.). Du må gjerne ha et slags tema for spillelista di, men det er ikke påbudt. Velg gjerne sanger som skaper god stemning!
  • Skriv opp sangene i et dokument. Sangene skal deles inn i fem grupper på 15 sanger hver, og må være nummerert 1-75.

Maler for dette ligger i musikkbingo-mappen. Ta kontakt med benjamin på benjamin@neuf.no om du ikke har tilgang til denne mappen eller ikke finner malene.

Pro tip 1: Legg sangene i Spotify-spillelista di i samme rekkefølge som på bingoarket, da er det lettere for deg å finne riktig sang til riktig tall under avvikling.

Hvordan gjøre lokalet klart til bingo:

  • Møt opp på Chateau Neuf cirka en time før bingoen starter (altså cirka 19.00)
  • Print nok spillelister til alle gjester (minst 1 til hver). Det holder gjerne med 30-40 stk. Slottsmester kan hjelpe deg med å få printet på Chateau Neuf.
  • Finn frem bingohjul, kulebrett, tusjer, penner, lodd og bingoskilt og hent bonger. Bingohjul, kulebrett, tusjer, penner, lodd og bingoskilt finner du i hyllene i toppen av Bandittrappa (rommet bak den store, tunge, oransje døra i Galleriet). Bonger (24 stk) henter du hos Slottsmester i ekspedisjonen.
  • Legg tusjer, penner, lodd og spillelister frem til deltakerene på det høye ståbordet ved døra til Glassbaren. Eventuelt del ut eller legg lodd og tusjer på bordene. Dette gjør du som du selv ønsker.
  • Sørg for at teknikken fungerer, både mikrofon og avspilling av lyd fra din egen PC. Du må hente mikrofon og minijack-kabel hos Slottsmester i ekspedisjonen. Miksebordet står fast i Galleriet. Be Slottsmester om hjelp til å sette opp teknikken om du ikke har gjort det før.
  • Ha en kort brannrunde med Slottsmester for å få godkjent lokalet. Dette trenger du kun å gjøre om du har flyttet på bord og stoler eller pyntet med noe.
  • Heng opp bingoskilt med lærertyggis på døra fra Glassbaren slik at folk finner frem.
  • Åpne dørene (dersom dette ikke er gjort av bartendere fra før) ca. 19.30.

Slik fungerer musikkbingoen på Chateau Neuf:

Alle deltagere henter seg 2 lodd hver (3 hver hvis det er få gjester), en tusj og en spilleliste. Når en sang spilles, skal de finne ut hvilken sang som spilles og se hvilket nummer den hører til på spillelista. Spill hver sang i ca. 1 minutt (men ta det på skjønn).

Det er om å gjøre å få 5 på rad. Rader går horisontalt, vertikalt og diagonalt.

Når noen roper bingo skal du alltid dobbeltsjekke om de faktisk har bingo. Dette gjør du ved å sammenligne loddet deres med kulebrettet ditt.

Kulebrettet: legg kulene du har snurret ut av hjulet på riktig plass på kulebrettet etterhvert som du spiller av sangene. Da vet du hva som er spilt.

Spill gjerne “Celebration” med Kool & the Gang når det er klart at personen faktisk har bingo - det er tradisjon! Det er 2 bonger i premie til hver person som får bingo.

Spill først for 1 rad, så 2 rader, så 3 rader og så 4 rader. Radene må være på samme lodd, men ikke på samme brett. Et lodd er en remse med 3 brett på hver.

NB! Det er ikke lov å få bingo mer enn 2 ganger per lodd. Dersom en deltaker får sin andre bingo på samme loddet skal du konfiskere loddet. Deltakeren kan hente seg et nytt lodd om hen ønsker.

NB! Når noen vinner skal du stryke ut den eller de rekkene de har vunnet med slik at de ikke kan vinne med de igjen.

Om det er mer tid etter dette kan deltagerene kaste de gamle loddene sine og hente seg 1 nytt lodd hver og så starter man med 1 rad igjen (og eventuelt 2 og 3 om det er mye tid igjen).

Husk å putte alle kulene tilbake i hjulet når alle bytter lodd!

Vær helst ferdig til cirka klokka 22.00.

Pro tip 2: Sanger som står ved “B” på spillelisten, finnes i kolonne 1 på loddene, “I” i kolonne 2 osv. Alle lodd har alle tall fra 1-75, altså skal man alltid kunne krysse ut et tall når en sang spilles.

Pro tip 3: Som bingovert kan det være lurt å ligge litt i forkant. Snurr bingohjulet et par-tre ganger før du starter og legg de første sangene i kø i Spotify e.l. Da kan du bare trykke på “neste” når du vil videre til neste sang. Snurr så hjulet og legg nye sanger i køen etterhvert som bingoen går. Da slipper du å sitte med høye skuldre hele bingoen og du slipper pause mellom hver sang mens du leter etter riktig sang i spillelista di ;)

Ting du må huske å si:

Ved start: Hei og velkommen, presenter deg selv og skap litt god stemning! Forklar reglene (ta alltid høyde for at det er noen nye på bingo)

Ved slutt: Si takk for i dag og minn om at det er bingo igjen om en uke (hver onsdag kl. 20.00)! Si at vi alltid trenger bingoverter og at det bare er å melde seg :-) Be alle om å hjelpe med å rydde: kast lodd i søpla og legg tusjene tilbake i eska si. Reklamér gjerne litt for andre arrangementer på Chateau Neuf i nær fremtid.

Rydde lokalet etter bingo:

Sett tilbake bingohjul, lodd, kulebrett og bingoskilt i bandittrappa. Lever mikrofon og minijack-kabel til Slottsmester og sørg for at musikken fra Glassbaren igjen spilles i Galleriet. Be Slottsmester om hjelp til å sette opp teknikken om du ikke har gjort det før. Rydd etter de som eventuelt ikke har klart å rydde etter seg selv. Du trenger ikke å rydde glass, kopper og annet eller tørke av bordene - dette faller under bartender. Sett stoler og bord pent tilbake slik de sto (dersom dere har ommøblert). Si ifra til Slottsmester om at dere er ferdige.

Bingoverter får 2 bonger hver som takk for innsatsen. Dersom du er bingovert alene får du 4 bonger som takk!