Oslo Hjemmebryggerlaug

Fra Viteboka

Oslostudentenes Hjemmebryggerlaug var en studentorganisasjon for folk som er interesserte i å brygge sitt eget øl. Foreningens formål var å fremme utbredelsen av hjemmebrygging og ølkunnskap blant Oslos studenter, å virke for høy faglig og håndverksmessig standard blant klubbens medlemmer, å fremme utbredelsen av en sunn drikkekultur, bygd på gamle norske og kontinentale tradisjoner og skikker, samt å fremme medlemmenes sosiale, kollegiale og faglige interesser. Hjemmebryggerlauget brygget øl både av malt og maltekstrakt, og ville påstå at det ølet de brygget var bedre enn det man kjøper i butikken, for ikke å snakke om billigere. Når man har utstyret som trengs, koster ølet ned til 2 kroner per halvliter, litt avhengig av metode og ingredienser.

Arven etter Oslostudentenes Hjemmebryggerlaug har blitt tatt opp av Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug.

Ølfestivalen

Hvert år i oktober ble Ølfestivalen avholdt, hvor man kunne smake på kjente og ukjente ølmerker. De tre siste festivalene før 2004 var svært vellykkede, med over 1000 besøkende, 12 barer, 50 ølsorter og over 11000 solgte ølbonger hvert år. Flesteparten av de største bryggeriene og importørene stiller med egen stand der de selger sine øltyper fra både inn- og utland. Ølfestivalen var forløperen til Oktoberfest, en av Studentersamfundets faste arrangementer.

Kurs

Hjemmebryggerlauget arrangerte også kurs i hjemmebrygging. På disse kursene ble det brygget et øl av maltekstrakt. Kursdeltakerne fikk også anledningen til å smake et hjemmebrygget øl, og kunne så på basis av dette velge om de vil bli medlem eller ikke.

Kontakt OHL: http://heim.ifi.uio.no/~ketilf/ohl/

Oslo Hjemmebryggerlaug hadde kontor i 4. etasje.