Rutiner ved åpning av baren

Fra Viteboka

Åpning av baren! Begynnelsen på en vakker kveld for mange studenter som tar turen til vårt slott for å nyte behagelige drikker til en rimelig pris. Mange tror at baren på mystisk vis alltid er klar for åpning når våre frivillige kommer, det er dog ikke tilfellet. Med denne siden ønsker man å avmystifisere de små, men mange, tingene man gjør før man åpner.

Gå til slottsmester

Ved starten av ditt skift, burde man alltid gå til Slottsmester. Det kan blant annet tenkes at Slottsmester har noe relevant informasjon som vil være nødvendig for kvelden.

Du må også gå til Slottsmester for å få hentet ut kasse, kortterminaler (trengs kun i kjeller, vanligvis), Samband og eventuelle nøkler (Disse trengs som oftest i kjelleren).

Anbefales også å gi Slottsmester et koselig kompliment, da de er stort sett ganske gode mennesker.

Se over baren

Dette virker kanskje litt trivielt og unødvendig, men det er alltid en fordel å ta baren i nærmere øyensyn og se etter disse punktene:

  • Er det noe som ikke er vasket ordentlig?
  • Mangler det vaskeutstyr som søppelsekker, kluter og vaskemiddel?
  • Ser lokalet ålreit ut?
  • Finnes det en kjøreplan som man kan forholde seg til (På konserter o.l)?
  • Noe annet som burde tenkes på?

Hvis noe er skikkelig galt med baren, anbefales det at man sier ifra til Tappetårnet sitt styre, slik at de kan ta tak i det. Ikke sleng ut poster på Facebook som henger ut enkeltmennesker.

Hvis man ser et problem, burde man gjøre sitt beste for å fikse det, slik at kvelden blir så bra som mulig for alle.

Telling

Når du da har fått alt du trenger av utstyr opp i baren, skal man telle over både kasse og alle varer som man fører i baren.

Telling av varer føres i en egen telleliste som burde ligge i baren. Den totale summen av det som er i kassa skal også skrives ned ett lurt sted.

Her er det veldig viktig å være nøye og sikker i sin telling, da telling er en vesentlig del av å ha oversikt over hva man har solgt i baren for den kvelden.

Merk at det kan finnes noe i baren som ikke finnes på kassa, dette er ikke i systemet og kan altså ikke selges, og da trenger man ikke nødvendigvis telle det heller.

Ikke glem å sjekke kaskaden!