Korttilgang

Fra Viteboka
Hopp til navigering Hopp til søk
Huset er stort, og fullt av låste dører

Chateau Neuf er eid av UiO, og dørene på huset har derfor samme korttilgangssystem som dørene ellers på UiO. Aktive medlemmer på huset, for det meste styremedlemmer, kan få tilgang til rommene de har bruk for. Bl.a. har Fotoklubben tilgang til mørkerommet i kjelleren, og Teater Neuf tilgang til Teaterscenen.

Nye tilgangskort

For UiO-studenter

Studenter som studerer ved UiO kan bruke studentkortet de bruker som nøkkelkort på dørene på campus. Hvis du ikke betaler semesteravgifta di, slutter kortet å fungere som nøkkelkort også på Chateau Neuf. Studenter som har studert ved UiO tidligere kan derfor ikke bruke dette kortet som nøkkelkort.

For å aktivere nøkkelkortet, må foreningslederen sende en e-post til viceformand(ætt)studentersamfundet(dått)no, og opplyse studentens navn og kortnummer. Det kan også være lurt å fortelle hvilke dører personen skal ha tilgang til. Kortnummeret står på baksida av kortet ved siden av Bibsys-nummeret. Viceformand sender så inn denne informasjonen til universitetet, og du skal etter hvert få korttilgang. Dette kan ta litt tid.

For andre

Prosessen med å skaffe korttilgang er litt mer omstendelig for de som ikke er studenter ved UiO. Du må få et eget kort som skrives ut på SiO-senteret ved Akademika på Blindern. Først må lederen for foreninga sende navnet og personnummeret (alle 11 siffer) til viceformand(ætt)studentersamfundet(dått)no. Opplys om hvilken korttilgang personen skal ha. Viceformand sender så inn informasjonen til Universitetet, og etter en stund kan du stikke opp på SiO-senteret og hente ut kortet ditt. Du må informere om hva du heter og hvilken forening du er med i.

Hvis du har sittet i et styre og fikk tildelt et slikt Chateau Neuf-kort tidligere, men siden den gang har gått ut av styret og mista korttilgangen din, kan Viceformanden lett gjenopprette denne korttilgangen, så lenge du sender kortnummeret på adgangskortet ditt.

Mistet/ødelagt tilgangskort

Ved flittig bruk kan det hende at du sliter ut magnetstripa på kortet ditt. Hvis du har et kort som ikke virker lenger, kan Kortsenteret lage et nytt til deg med en gang. Ingen e-post i forkant er nødvendig, det bare å møte opp. Ta med ID for å kunne legitimere deg, og det ødelagte kortet. Har du ikke det gamle kortet, tar Kortsenteret et gebyr. Gebyret er per april 2014 på 150 kroner.

Kontornøkkelkort

Kontorene har et eget kortsystem som bruker gammeldagse hullkort i stedet for kort med magnetstripe. Admin oppbevarer store mengder av alle disse kortene, så for å hente ut slike kort, må man komme innom admin på dagtid, eller avtale med dem at de legger dem i ekspedisjonen. Det er foreningas eget ansvar å ha oversikt over hvem som besitter disse nøkkelkortene til enhver tid. Admin har oversikt over hvor mange som er delt ut, men det er bare foreningene som veit hvem som har tilgang.

For mer informasjon om denne museumsgjenstanden, se her.