Teater Neuf

Fra Viteboka
Hopp til: navigasjon, søk
Teater Neuf
Teater Neuf
RolleArrangørforening
Grunnlagt1834
TeatersjefTrond Isaksen
Kontakt
Kontor3. etasje
E-postteaterneuf@studentersamfundet.no
Nettstedteaterneuf.no

Teater Neuf, stiftet 1834, er studentenes eget amatørteater.

Studentteatret holder for det meste til på Teaterscenen, som er en black box-scene i andre etasje, hvor de setter opp 6-8 forestillinger i året. Fra og med 2014, har Teater Neuf et fast skuespillerensemble med rundt 20 skuespillere, som spiller i alle teaterets forestillinger, og en fast produksjonsgruppe. Teateret har også to undergrupper, improgruppene Impro Neuf og Impro Neuf International (engelsktalende) som møtes jevnlig, og som alltid er åpne for nye medlemmer. Mer informasjon om undergruppene finnes på teaterets hjemmeside. Foreningen arrangerer kurs, workshops og debatter om alt teaterrelatert.

Foreningas vedtekter kan man finne her.

Kontakt

For å kontakte foreninga, er den tryggeste kanalen å sende den en e-post på teaterneuf@studentersamfundet.no

Teater Neuf har kontor i 3. etasje. Man kan følge med på foreningas aktivitet på facebook-sida deres eller ta en tur innom hjemmesidene deres. Post kan leveres i posthylla i fjerde etasje.

Produksjoner med Teater Neuf

Det skal alltid være så mye mas med teaterfolk
Teater Neuf står for en storsalsproduksjon ved studiestart
Fra forestillinga "Oleanna" høsten 2013
Se hovedartikkel: Produksjonstips for Teater Neuf

Har du en forestilling du drømmer om å sette opp, eller har du en idé til noe som hadde vært gøy å prøve på scenen, så send en prosjektbeskrivelse til Teater Neuf.

Teater Neuf står også vanligvis for en produksjon i Storsalen under Studiestart. Tidligere år har dette vært i form av revy, de siste to årene har det ikke blitt oppført en produksjon i Storsalen.

Styret

Se hovedartikkel: Teaterstyret

Kontakt: teaterneuf@studentersamfundet.no

Teaterstyret er vedtektsfesta å møtes èn gang annenhver uke. De siste årene har mandag vært vanlig møtedag, mandagen mellom hvert allmøte. De er vanligvis å finne enten på kontoret i tredje mellom 18:00 og 19:00.

Det har vært et mål at hver produksjon skal ha minst ett styremedlem involvert, så styret har et bindeledd som kan følge opp utviklingen, og oppdatere styret.

Tradisjoner

Se hovedartikkel: Teater Neufs historie

Studentteateret har gått under mange navn: Studentersamfundets Teater, Samfundsteatret, Teaterutvalget, Teaterverkstedet eller bare Studentteatret, men siden 1996 har navnet Teater Neuf vært i bruk.

Som den eldste foreninga tilknytta Det Norske Studentersamfund, har teateret også Student-Oslos nest eldste ridderorden, nemlig Den Hvide Knap, som skal deles ut minst èn gang hvert tredje år, til personer som har gjort en ekstra stor innsats for teateret. Nåværende Stormester er Kyrre Alvær. På galla ikler Teaterstyrets medlemmer seg et representasjonsbånd som er en smalere utgave av ordensbåndet til ridderorderen. Dette er grønt med gule kanter. Teaterets høye beskytter er geita Sylvia

På slutten av året, vanligvis under teaterets julebord, belønnes og fordømmes teaterets forestillinger under utdelinga av Sylvia-prisen, Teater Neufs egen Hedda-pris.

En gang i året deltar Teater Neuf på Teaterfestival sammen med Immaturus (studentteateret i Bergen) og Samfundets Interne Teater (studentteateret i Trondheim). De tre teatrene bytter på å arrangere festivalen. Den ble sist avholdt i Oslo høsten 2014. Under teaterfestivalen er det vanlig å arrangere en finere middag for de tilreisende, og man tevler i Bykamp i Impro, hvor de tre teatrene utfordrer hverandre i improvisert teater.

Se også