Oppgjør
Norsk
Denne siden skal (forhåpentligvis) hjelpe deg med oppgjøret, slik at du kan stenge så fort som mulig og bevege deg videre.
- Tell hvor mye du har igjen av varer og ta kaskade, skriv dette opp under slutt i tellelisten.
- Hvis du har fått supplering i løpet av skiftet, skal antallet av det du har fått, skrives opp i feltet supp på tellelisten.
- Regn ut differansen mellom start, supp og slutt, og skriv dette under Start+supp-slutt på tellelisten.
- Hvis noe har vært brukket i løpet av skiftet, skriv opp hvor mye som har blitt brukket.
- Ta Z-rapporten til kortterminalene, ta vare på kvitteringene som kommer ut!
- På Z-rapporten er det et felt som heter Herav ekstra og et beløp. Ta ut dette beløpet og legg det til side. Dette er tips til bartenderne.
- Tell over hvor mye du har i kontanter. Skriv dette ned ett lurt sted
- Tell opp hvor mye som er kommet inn på bonger/faktura, skriv summen ned et lurt sted.
- Slå inn bonger og evt. liknende som skal slåss inn på kundekort
- Nå skal du gjøre litt mattematikk:
- Ta hvor mye du har i kontanter og trekk fra hvor mye du hadde i kontanter når du åpnet. Dette tallet er hvor mye du har fått inn i kontanter i løpet av skiftet.
- Summer Z-rapportene. Dette er hva du har fått i løpet av kvelden via korterminalene. Skriv det ned på et lurt sted.
- Summér opp hvor mye du har inn i kontanter, kort og bonger/faktura. Dette tallet er hvor mye du har hatt i omsetning i løpet av skiftet.
- Ta ut en forbruksliste.
- Regn ut differansen mellom det som står i bunnen av tellelista og det du har skrevet opp som total omsetning. Dette gjelder ikke hvis du har slått in bonger og diverse med kundekort. Da skal du ta det tallet som står på bunnen av tellelista minus verdien av varene du har slått inn på kundekortene. Dette nye tallet skal du så ta og subtrahere med (Z-rapport summen + kontant omsettningen)
- Hvis tallet er negativt, har du for lite omsetning i forhold til det du har slått inn på kassa. Altså at du har slått inn for mye varer. Kontakt Slottsmester.
- Hvis tallet er positivt, har du for mye omsetning i forhold til det som er registrert på kassa. Altså at du har slått inn for få varer. Da må du etterslå.
- Hvis tallet er 0, har noe gått fantastisk bra, og du kan avslutte kvelden tidligere. Gratulerer!
- Hvis differansen er tilnærmet lik 0, er det bare å fortsette med oppgjøret.
- Slå inn i kassa hvor mye du har fått inn på kort. (Multifunction --> Total kort --> Skriv inn summen av Z-rapportene her --> BankAxept)
- Ta ett prøve-oppgjør og sjekk at alt stemmer.
- Nå er det på tide å fylle ut oppgjørskonvolutten og ordne pengedropp.
- Skriv inn dato og hvilken bar du jobber i, hvem som er baransvarlig og hvem som er bartendere.
- I feltet total omsetning fyller du inn det som står under TOTALT SALG på ansattoppgjøret.
- I feltet minus kort fyller du inne det som står under kort på ansattoppgjøret.
- I feltet minus kvitteringer fyller du inn det som står under faktura på ansattoppgjøret.
- Det som står under INNSKUDDSBELØP fyller du inn i feltet Levert Dropsafe
- I feltet slutt under Veksel skriver du differansen mellom det du hadde i kassa ved slutt og det du skal droppe. Du skal altså IKKE skrive det du har totalt i kassa!
- I feltet differanse skriver du forskjellen mellom start og slutt.
- I feltet kommentar skriver du eventuelle kommentarer som kan være nødvendig for CNAS å vite om oppgjøret.
- Hvis alt stemmer, ta ett ansattoppgjør, skriv inn nummeret som står på kassa så mange ganger som trengs for å avslutte kassa. Bankposen er datoen skiftet begynner. Under skriver du hvor mye du dropper
- Signér konvolutten og fyll den med alt du har skrevet ut av kvitteringer, prøveoppgjør, ansattoppgjør, bonger, telleliste og forbrukslista.
- Når du er ferdig med å stenge baren, er det bare å kalle opp Slottsmester på sambandet og si at du er klar til å droppe penger.
English
I am too lazy to write a translation for this, anyone volunteering?