Steder for plakathenging

Fra Viteboka

Oslo huser omkring 60.000 studenter, og disse er spredt over en rekke campuser på en rekke forskjellige høyskoler, fakultet og institusjoner. Henger du bare opp plakater på Neuf, blir det ganske stusselig oppmøte på arrangementet ditt. Benytt deg derfor av medlemsmassen, send folk på campuser og sørg for å få spredt ordet om arrangementet ditt!

Husker du regelen om at dobbelt så høy hastighet i bil gir fire ganger så lang bremselengde? Den gjelder for plakater også. To plakater rett ved siden av hverandre er fire ganger så synlig som en enslig plakat i plakathavet!

Blindern

Blindern er en svær campus med en rekke fakultet og potensielle steder for å henge opp plakater. Mange av fakultetene har egne regler for plakathenging. Blindern er også en av de mest tilgjengelige campusene, da den ligger like ved Chateau Neuf, og mange av våre frivillige sogner til denne.

HF

For å få henge opp plakater på Humanistisk Fakultet må de stemples i HFSU-resepsjonen i Niels Treschows hus. Denne er åpen fra 10:00-14:00 på hverdager. Det er flere tavler langs seminarromkorridoren i første etasje gjennom P. A. Munchs hus. Det er også to korktavler i første etasje på Sophus Bugges hus, og noen flere i andre etasje utenfor biblioteket.

RF

Bak trappa ned til RF-kjelleren henger det noen tavler, og det er enda flere tavler lenger ned i gangen.

Georg Sverdrups hus

Det er to svære tavler i kjelleren på Georg Sverdrups hus, og de er nesten alltid helt tomme! Her kan du gå bananas med plakatene dine!

Helga Engs hus

Det henger to tavler ved hovedinngangen til Helga Engs hus, som alltid er breddfulle av plakater. Du kan også gå ned til Kjeller'n, og spørre om du kan få henge opp en plakat på magnettavla deres.

Fysikkbygningen

Første etasje i fysikkbygningen er et salig kaos av plakater. Hvem som helst kan henge opp plakater på tavlene i gangene, men man må kjempe om plassen, og det er vanskelig å bli sett. Vær nådeløs når du river ned plakater fra utdaterte arrangement. Her er det mange som har latt gammel dritt bli hengende.

Fysikkbakken

I bakken opp fra Neuf til Fysikkbygningen står det et plakatoppheng, men hvem er det du prøver å lure? Hvis noen går forbi den tavla er de jo allerede på vei til Neuf! Bruk plakatene dine annetsteds!

Jussen

Den juridiske diaspora holder til på en campus i sentrum, særlig i bygningen Domus Nova, men også de gamle universitetsbygningene. Det kreves ikke egne stempel for opphenging av plakater, bortsett fra på læringssenteret på Domus Nova.

Domus Nova

Her er reglene om plakathenging ansett mer som rettningslinjer enn som faktiske regler, og plakater henges på dører, skap og vegger. Det er korktavler i Kantina, ved lesesalene i etasje 1, på læringssenteret i etasje 2, og utenfor auditioriet i etasje 7. Ellers kan enhver utstyrt med skoletyggis og litt pågangsmot henge opp på en rekke skap.

Domus Media

Ved inngangen til kantina i Domus Media Vest henger det ei korktavle, og ei ny korktavle like ved handicap-toalettet. I Domus Media Øst henger det ei korktavle i det man kommer inn bakdøra til lesesalene, og ei ny korktavle i andre- og tredjeetasje ved lesesalene.

Høyskolen

De som eier bygningene Høyskolen holder til i er ganske strenge på at det ikke henger plakater på steder som ikke er designert for plakathenging, så vær sikkert på at du finner oppslagstavler til å henge opp på. Disse er det flust av på høyskolen. De må likevel få et stempel som tillater at de henges opp. Et slikt stempel får du i hovedresepsjonen i bygning P46 (adressen er Pilestredet 46. Det er den samme bygningen hvor Studentparlamentet holder til, nederst på Frydenlund).

BI

For å komme til BI tar du t-banen til Nydalen, og går opp trappa. Da vil du se hovedinngangen rett foran deg. Studentene på BI er ikke så stor tilhenger av at det henges opp plakater på campusen deres, så studentparlamentet har begrensa mulighetene for dette. Det står ei oppslagstavle på samme nivå som hovedinngangen ved en av trappene, men her må det også stempel til for å få henge opp plakater. Stempel få du i resepsjonen ved hovedinngangen. Her får du også nåler til å henge opp plakater med. Plakater kan henge i maks to uker.

Hvis du vil promotere arrangementet ditt til BI-studenter er det bedre å sende den digitale fila for plakaten din til info@sbio.no, så vil de markedsføre arrangementet mot studentene sine.

NiSS

Nordisk institutt for Scene og Studio ligger i Christian Kroghs gate 2. Her er det vanskelig å komme til på kveldstid, og ikke så mange steder å henge opp plakater. Tar du derimot turen til studentpuben like ved siden av, er de veldig hyggelige og lar deg gjerne henge opp plakater. De har korktavler i aktivitetsrommet nede i gangen, og du får også klistre opp plakater på døra hvis du smiler pent.

Se også