Billettmaskina

Fra Viteboka
Hopp til navigering Hopp til søk

Billettmaskina er ei maskin som kan brukes til å trykke opp billetter og garderobelapper til større arrangement. Den ser veldig star trek sci-fi ut, og kan programmeres til å trykke en rekke forskjellige ting, men har ikke noe display, så det er vanskelig.

Det finnes to billettmaskiner: én for kjelleren (bønnhørlig markert "Kjeller" med sprittusj) og én for første etasje (markert tilsvarende). Billettmaskina for kjelleren står i Admin, mens billettmaskina for første etasje står i Billettluka.

Under dekselet

Den gule og blå "matta" som ligger over tastene kan tas av, og viser da ei ny grå/hvit mate som er skjult under. Da får du tilgang til et tastatur. Dette kan brukes til å programmere billetter, men det får du nok ikke til, så ikke bry deg om det, men noen av tastene er greie å bruke.

Skrive ut garderobelapper

Billettmaksina skriver ut billetter med etterfølgende nummer, så hvis du først trykker på knappen som gir billetter og får ut nummeret "1", vil et trykk på den samme knappen gi nummeret "2" neste gang, og "3" etter det. Rekkefølgen kan nullstilles ved å åpne lokket, og vri nøkkelen fra vannrett ned til loddrett posisjon, for så å trykke på z-knappen på tastaturet på den grå/hvite matta. Da skriver maskina ut en "Z-rapport", og er deretter nullstilt

Du kan skrive ut mange billetter uten å måtte stå og trykke på knappen, ved å bruke tastaturet på den grå/hvite matta. Bruk tallene øverst på tastaturet og skriv antallet garderobelapper du vil ha, og trykk deretter på knappen som skriver ut billettypen du vil ha. Det skrives ut en lapp som ber deg bekrefta at du vil ha X antall lapper. Trykk "y" for å bekrefte.

Skifte papir

Hvis du går tom for billettpapir, kan det finnes det mer i Admin, på Tellerommet, Billettluka eller i Bandittrappa. Spør slottsmester om hjelp. Å tre av og på rull er ikke så vanskelig, men det kan være vanskelig å få det gule papiret til å komme helt ut av maskina. Derfor finnes det en liten rød knapp på venstre side av maskina (når lokket er åpent), som mater papiret ut av maskina.

Folk som kan å bruke maskina

Anno vårsemesteret 2014, er det kjent at disse folka kan å bruke Billettmaskina:

  • Lene Knudsen
  • Nicolai Solheim
  • Ingeborg Christensen
  • Helena Pedersen
  • Jonas Lie