STUDiO-revyen
STUDiO-revyen er revyen Teater Neuf har produsert med ujevne mellomrom i sammenheng med STUDiO-festivalen. I 2012 og 2013 blei det blitt spilt revy i Storsalen på Chateau Neuf under dette navnet, men da man gikk vekk fra STUDiO-navnet i 2014, blei det i stedet spilt revy undet navnet Oslo studentrevy.
My av kunnskapen som blei samla av å produsere revy i Storsalen blei samla i STUDiO-revyens produksjonsmanual.
Historie
Studentteatrets historie har i årevis vært tilknyttet revytradisjonen i Oslo i over hundre år. Fra 1850-tallet var studentkomediene en klassiker på Studentersamfundet, og rundt 1900 slo revyen gjennom som studentenes favorittform på scenen. Revyen Maxis spilte for 25 fulle hus i 1909, og dro senere på turné langs Sørlandet og hele veien til Bergen. I ettertid ble manuset solgt til studentteateret i Trondhjem, og dannet der basisen for revytradisjonen som nå er UKA-revyen.
Revytradisjonen vedvarte gjennom størstedelen av 1900-tallet, og studentteatret sto blant annet for etterkrigsrevyen Ad Undas i 1946, og Tramteatret, som brøt ut av Studentersamfundet i 1976, fikk stor oppmerksomhet for sine politiske revyer. Senere døde revytradisjonen ut ved Studentersamfundet, men vokste fram på andre arenaer i Oslo, som etter hvert fikk en sterk revytradisjon blant de videregående skolene.
Da Studentfestivalen i Oslo så sin moderne form, var revy en naturlig del av repertoiret, enten på Betong eller i eget telt på Blindern. Den siste STUDiO-revyen noen kunne huske på en stund fant sted på Betong i 2005, før det ble tatt initativ til å revitalisere studentrevyen i Storsalen på Chateau Neuf. Initativet har så langt resultert i revyene «En Himmel Full av Stjerner» (2012) og gjendiktingen av revysuksessen «Maxis!» i sammenheng med Studentersamfundets 200-årsjubileum (2013).