Storsalen

Fra Viteboka
Hopp til: navigasjon, søk
Storsalen
Storsalen
Storsalen i all sin glans.
Branntillatelse for1005
Sitteplasser1005
Plassering3. etasje, 4. etasje og 5. etasje
Adkomst fraRF-trappa, DKSF-trappa
SkjenkebevillingJa
BarNei
Studentersangfundet opptrer i Storsalen.
Teater Neuf viser «Hvem er Ernest» av Oscar Wilde.
Plantegningene gjør det ganske klart at huset i stor grad er bygget opp rundt Storsalen.

Storsalen er Studentersamfundets kjerne. Her er det plass til 1007 ivrige tilskuere. Konserter, seminarer og teater står på programmet. Her kan kun fantasien sette begrensninger på hva som vil komme i framtiden!

I tillegg til studentenes egne aktiviteter, leier Studentersamfundet ut lokalet til TV-produksjoner som Idol og Norske Talenter. All utleie går gjennom salgsavdelingen i administrasjonen.

Storsalen har sjukt mye dyrt utstyr, og har en egen alarm som må slås av. Ta kontakt med slottsmester om du skal ha tilgang, og ikke gå inn om du er usikker på om alarmen er slått av.

Praktisk

På den nordre veggen bak scenen er det en luke på veggen som kan åpnes, og en kran som kan brukes til å frakte ting rett opp til Storsalen enten fra parkeringsplassen eller fra verkstedet i etasjen under. Ikke prøv dette uten hjelp fra noen som jobber på huset, da de er mye bedre forsikra enn du er, og faktisk veit hva de driver med.

Langs den vestre veggen bak scenen går det en noen-og-tjue trekk. Trekkene går opp til taket, og kan brukes til å henge opp lyskastere eller scenografi. For å bruke trekkene, må de vektes. Vekting av trekk foregår på de høyere nivåene langs vestveggen (delvis tilgang via vindeltrappa), og det kreves et eget kurs, som du antageligvis ikke har. Ta kontakt med Regimet eller teknisk ansvarlig på huset. Rutiner for bruk av trekk under forestilinger er veldig strenge, og generelt må man være veldig forsiktig ved bruk av trekk, da folk kan få dem i hodet.

Høyt over Storsalen henger Grid. Grid er tilgjengelig med stige fra lysboden, men du har ingenting der å gjøre om du ikke har hatt tilstrekkelig med kursing. På grid kan man henge opp lyskastere.

Fronten til scenen kan bygges ut med plattinger. Orkestergraven foran scenen tilbyr ujevnt terreng, så egne bein som er tilpassa de forskjellige høydene finnes i ei kasse på et av lagrene tilknytta Storsalen. Oppi kassa skal det finnes en bruksanvisning for å sette opp plattingene riktig.

Studentersamfundets kjerne

Hovedinngangene til Storsalen er i tredje etasje, enten via DKSF-trappa eller RF-trappa, men det er også en rekke andre rom som knyttes sammen av dette enorme rommet.

Fra Storsalen kan man komme inn til Bandrommet og Syloftet på nivå 5, Krokodillerommet, OSTVs produksjonsrom og Produksjonskontoret på nivå 4. Fra produksjonskontoret kan man komme ut til foreningskontorene.

Bak scenen går det en trapp som enten kan ta deg opp til løpegangene hvor man vekter trekk, eller ned i skuespillergarderoben i andreetasje, eller møteromskorridoren i første etasje.

På nivå fem, helt bakerst i Storsalen, kan man komme ut i Tårntrappa.

Teknisk info