Fristasjonavtalen

Fra Viteboka
(Omdirigert fra «Fristasjonsavtalen»)

Fristasjonavtalen er en avtale som ble inngått mellom Universitetet i Oslo og Det Norske Studentersamfund da Universitetet kjøpte Chateau Neuf i 1998. Avtalen innebærer at alle SiO-registrerte studentforeninger kan benytte seg gratis av lokalene. Studentersamfundet forvalter bygningen. I 2014 ble avtalen reforhandlet, og det ble i november undertegnet en ny fristasjonasavtale og en ny drifts- og vedlikeholdsavtale.

Historie

Universitet i Oslo kjøpte i 1998 bygningen Chateau Neuf med det formål å opprette studenthuset i den form man hadde drømt om. Husets lokaler ble gitt som fristasjon til studentene, med det forbehold at et kommersielt selskap, Chateau Neuf AS, skulle drive serveringsdrift som fikk driften av huset til å gå i null. Universitetet tar utgiftene med å holde huset, og Studentersamfundet får bruke lokalene fritt. Som en del av avtalen kan også alle SiO-registrerte studentforeninger benytte seg gratis av lokalene.

Administrasjon av avtalen

Utlån av lokaler til foreninger i henhold til avtalen administreres av arrangementsansvarlig i administrasjonen. Foreninger som vil benytte seg av avtalen kan ta kontakt på admin-arrangement@studentersamfundet.no.

Se også