Produsere PR-materiale

Fra Viteboka

Dette er en jukselapp for deg som skal produsere PR-materiale for et arrangement eller et konsept på Studentersamfundet. Dette er steg 2 for deg som skal promotere et arrangement.

Før du kommer hit, bør du ha lagt ut arrangementet.

Nå begynner den ordentlige jobben. Hvis du har kommet hit én måned før arrangementet du skal promotere, er du i rute.

Tekst og bilder

Skriv en tekst om arrangementet. Sørg for å utarbeide tre varianter av denne teksten: én lang (ca 300-500 ord), en kort (ca 30 ord) og en superkort (stikkord). Skaff også til veie et bilde eller to som er relevant for arrangementet, og som du har rettigheter til å publisere.

For å få informasjon om arrangementet, kan du gjerne slå av en prat med noen som vet mer om det enn deg selv. Dette kan være produsent, artisten som skal spille, en skuespiller, den som har booket bandet eller lignende. Selv små sitater gjør seg godt i den lange teksten.

Hvis du står skikkelig fast, kan kanskje en e-post til Medieavdelingen hjelpe deg å skrive tekst, og kanskje Fotoklubben kan hjelpe deg å ta et bilde. Det koster deg ikke mye å sende en e-post for å høre med dem, i alle fall.

Plakater og flyere

Design

Medieavdelingens designere kan designe plakater eller flyere for samfundsforeninger helt gratis. De fleste designerne i Medieavdelingen studerer eller har studert grafisk design eller illustrasjon. Bestill layout via e-posten deres.

Designerne trenger minst to uker på å designe plakaten. I tillegg tar det deg ca en uke å få trykket og hengt opp plakatene. Det betyr at du burde legge inn denne bestillingen senest en måned før arrangementet ditt.

Insisterer du på å lage en plakat på egen hånd? Sørg da for at den fyller kravene i profilmanualen. De viktigste tingene:

  • Chateau Neuf skal kun brukes som adresse i forbindelse med teksten «Chateau Neuf, Slemdalsveien 15».
  • «Chateau Neuf» kan ikke stå med større font enn teksten "Det Norske Studentersamfund» i streameren
  • Streameren MÅ inkluderes på alt promomateriell, og skal dekke 80 % av bredden på plakaten
  • Hvis plakaten din ikke oppfyller disse kravene, vil foreningen din måtte dekke omtrykk selv

Du kan finne inspirasjon på Medieavdelingen sin egen Tumblr-blogg.

Trykk

Se hovedartikkel: Plakater

Det Norske Studentersamfund har en egen avtale med LaserTrykk - ta kontakt med Medieavdelingen.

Vi har gode erfaringer med disse eksterne trykkeriene:

Se også