Aniara

Fra Viteboka
Hopp til navigering Hopp til søk
Aniara
Aniara
RolleSamfundsforening
LederBernt Ivar Noedland
Kontakt
Kontor3. etasje
E-postaniara-leder@studentersamfundet.no
Nettstedwww.fandom.no/db/aniara.html

Aniara er en interesseforening for science fiction ved Det Norske Studentersamfund. Alle med interesse for fantastisk litteratur (science fiction og beslektede områder som fantasy og skrekk) samt det fantastiske i andre media – film, TV, bildende kunst etc. – kan bli medlem. De prøver å skape et miljø for alle science fiction-interesserte på Blindern og ellers i Oslo.

Aktivitet

Først og fremst arrangerer de møter (ca. én gang i måneden). Dessuten har de stått bak svært mange av science fiction-kongressene som er blitt avholdt her til lands, mest nylig Norcon 26 der de hadde besøk av blant annet China Mieville og Lise Myhre. Møter annonseres på en egen epost-liste, gjennom oppslag på Blindern, nettsider og facebook.

På programmet under møtene står oftest foredrag eller andre former for informasjon/underholdning: Filmfremvisning, debatt, auksjon, video, opplesning, diskusjonsgrupper etc. Det er vanlig at medlemmene selv tar opp interessante samtaleemner på møtene, og selvsagt er ikke minst det å kunne treffe andre sf-interesserte, diskutere med dem i pauser etc. av stor verdi for mange i seg selv. Etter fattig evne prøver Aniara også å skape en trivelig atmosfære, så det skal være hyggelig å treffe likesinnede.

Alle møtene våre de siste årene er blitt holdt på Chateau Neuf, og lokalene som brukes er vanligvis Jan P. Syses sal eller Lillesalen.

Foreningen utga i sin tid tidsskriftet Algernon.