UiO Gaming

Fra Viteboka
UiO Gaming
UiO Gaming
RolleSamfundsforening
Grunnlagt11. september 2020
LederMathias Morsund
Kontakt
Kontor311
E-poststyret@uiogaming.no
Nettsteduiogaming.no

UiO Gaming er en forening for de som liker å drive med alt som har med gaming å gjøre. De organiserer blant annet ukentlige brettspillkvelder i BokCafeen.

Da foreningen var nyopprettet fikk de et alt for lite kontor i 3.etg. Etter mye lobbing (fra blant annet Olav Rørstad) overtok de et mye større kontor fra medieavdelingen.

Foreningen er aktive deltakere i de ukentlige musikkbingoene på huset og er også ofte tilstede på karaokekvelder og Stry.


Historie

Mye av detaljene i UiO Gamings første år som forening kan leses her.

Stiftelse

UiO Gaming ble til den 11. september 2020. Den som i hovedsak tok initiativ til å stifte foreningen, og som ble deres første leder, var Sivert Arntzen. Inspirasjonen om å starte en forening skal angivelig ha blitt født etter at Arntzen hadde sett OsloMet Gaming sin stand på SpillExpo noen år tidligere. Under fadderuka 2020 tok Arntzen sammen med en gjeng medstudenter på sitt studieprogram opp ideen om å starte en gamingforening, da dette ikke fantes på UiO. De gikk fort til verks og samlet nok mennesker til å stifte forening, der de fleste ble en del av det første styret. Stiftelsesmøtet tok sted på huset.

Bilde fra et av foreningens første styremøter, på huset naturligvis
Bilde fra et av foreningens første styremøter, på huset naturligvis

Koronapandemien herjet vilt på denne tiden og UiO Gaming ble dermed stort sett låst til å holde seg digitalt med et ambisiøst antall arrangementer i startfasen. Det ble derimot gjort forsøk på å dra med medlemmer til quiz og andre arrangementer på huset. Likevel holdt det meste av aktiviteten seg på Discordserveren deres.

Sommerforeninga

Sommeren 2021 var regjeringen spesielt glad i å dele ut penger til studenttiltak. Denne muligheten grep daværende leder Sivert Arntzen og søkte om en stor sekk med penger for å holde arrangementer over sommeren. Koronarestriksjonene var det få av og det ble da mulighet for første gang i foreningens historie å arrangere mange, større, fysiske arrangementer. Blant disse tur til Tusenfryd, paintball, utekino og foreningens første hyttetur (som senere ble en fast affære). Prosjektet ble en stor suksess med godt oppmøte og (tilsynelatende) fornøyde studenter.

Foreningen etter mange runder paintball sommeren 2021
Foreningen etter mange runder paintball sommeren 2021

UiO Gaming flytter inn på huset

Utover høstsemesteret 2021 jobbet foreningen med å få seg et gamingrom der man kunne sitte og spille sammen fysisk. Foreningen hadde tidligere deltatt på noen av husets arrangementer, noe som førte til at å bli en forening der kom opp som en idé. Etter dialog med daværende Direktør Jessica Krogen Ernes ble UiO Gaming en neufforening, hvor de i første omgang skulle holde brettspillkvelder på huset. De fikk kontor på rom 326 i 3. etasje og fikk stappet inn 6 datamaskiner for en varm og koselig gamingopplevelse hvor nære relasjoner ble bygd :)

Flytting til større kontor

Drøyt et halvt år senere hadde Olav Rørstad blitt Formand og drevet kraftig lobbyvirksomhet. Lobbyeringen var svært effektiv da UiO Gaming kort tid senere flyttet til andre enden av gangen til rom 311. En stor og sårt etterspurt plassforbedring som har blitt flittig brukt siden.

UiO Gaming i lidelse på sitt tidligere foreningskontor
UiO Gaming i lidelse på sitt tidligere foreningskontor
UiO Gaming i glede på sitt nye kontor. Her med litt for mange sofaer
UiO Gaming i glede på sitt nye kontor. Her med litt for mange sofaer

(Faste) Arrangementer

Hyttetur

UiO Gaming arrangerer hver sommer en hyttetur der store mengder alkohol konsumeres. Disse hytteturene er kilden til mye internhumor og sitater. Blant annet ble Discordkanalen "#uio-gullkorn" født på deres første hyttetur, og er et arkiv for morsomme sitater fra hytteturene og andre begivenheter.

SlottsLAN

Foreningen arrangerer hver høst et LAN på huset i Klubbscenen. Der spilles det dataspill og drikkes databrus. En fast tradisjon på dette LANet er å se en film i filmserien Shrek. I typisk gamerstil sees ikke denne filmen gjennom tradisjonelle medier, men heller gjennom en sang i VR-spillet BeatSaber.

Brettspillkveld

Hver uke arrangerer foreningen brettspillkvelder i BokCaféen.


Bemerkelser


Internhumor/Lore - En (ufullstendig) oversikt

UiO Gaming & E-sport / UiO Gaming Dataspel

Ved foreningens første generalforsamling, i et forsøk på tiltrekke seg medlemmer og rette mer fokus på e-sport foreslo daværende leder Sivert Arntzen å bytte foreningens navn fra UiO Gaming til UiO Gaming & E-sport. Dette ble møtt med sterk motstand og fikk memestatus. Å foreslå et nytt navn til foreningen har nå blitt en fast tradisjon ved hver generalforsamlingen. Blant disse: UiO Dataspel

Sagaen om PC på gulvet vs. bordet

Da de hadde endelig hadde fått sine første gaming-PC'er, ble det het diskusjon innad i styret om PC'ene skulle stå på gulvet eller på bordet bak skjermene. Stor splittelse i styret ble skapt og etter mye dramatikk kom team bord seirende ut.

Sofaen

På grunn av ny innredning av det første UiO Gaming rommet ble foreningen nødt til å lagre den første sofaen ett annet sted. Foreningen fikk tillatelse til å lagre sofaen på Konsertforeningen Betong sitt kontor. Konsertforeningen har fortsatt denne sofaen på rommet deres og nekter å gi den tilbake, selv ett år senere. Gud vet hva slags ulumskheter som har blitt begått på sofaen siden.

Sivert Arntzen diktatur

Tidligere leder Sivert Arntzen har blitt beskyldt for å ha et diktatorisk lederskap i foreningen. Anklagene er mange, men en av de som trekkes frem er uformelle styremøter midt på natta samt "nekte" å gi fra seg eierskapet av Discordserveren til en felles konto eid av styret.

UiO Gamings evige ferd mot ny grafisk profil

Det kom tidlig et ønske om å kjøpe rollup til stands. Som fattig forening var det å investere i dette en stor kostnad og det kom et ønske om å utbrede en ny grafisk profil før dette ble gjort. Det viste seg å være et veldig langvarig prosjekt som til i skrivende stund (november 2022) ikke har skjedd.

Som del av denne ferden var et av forslagene å bruke UiO sin logo, men hvor harpen var byttet ut med et gamingtastatur samt teksten rundt. Som de flinke og ordentlige menneskene i styret den gang var spurte de UiO om lov først, noe som viste seg å være et uklokt valg. Det kom streng beskjed om at logoen ikke skulle tukles med og ideen måtte skrotes.

I går Magnus

I går Magnus. (Noen vil påstå dette ikke er direkte foreningsrelatert)

Stampen

På UiO Gamings første hyttetur skjedde det noe spicy i stampen. Vet jeg hva det var? Nei. Kommer det med likevel? Ja

Eid burger

En sticker på snapchat som var kjempemorsom av en eller annen grunn. Trolig på grunn av at alkohol var involvert. 30. april 2021 er datoen dette oppstod.

Albania

Foreningsveteran Sven Christoffersen var veldig glad i Albania og spredde sin kjærlighet for dette landet. Det ble til slutt en meme.

Robert uten briller

Har du sett Robert uten briller så har du sett alt du trenger å se for evig fred. Det er et sjeldent syn.

The person-som-ikke-skal-nevnes-med-navn ban incident

De som vet, de vet.

Fredag/Mandag

Fredager og mandager markeres på Discordserveren med komplimentære videoer.

Borgerlønn/Olof Palme

Spør Sivert Arntzen om hva han synes om borgerlønn eller spør han om hvem som drepte Olof Palme. Husk å sette av litt tid.

Drammen

Grovt.

Den økonomiske situasjonen i Fiji

Vi vet ennå ikke nøyaktig hvor mange Tinderdates som er blitt skaffet gjennom å nevne den økonomiske situasjonen i Fiji, men det ryktes at det er mange.

Gutta-incidenten 19.09.2022

Det var en hendelse hvor flere av personene på discord hadde blitt gitt en custom discord-rolle som het "Gutta". Dette gjaldt for det meste for personer som brukte å henge på en plass kalt for "vb". Flere av disse personene hadde ikke betalt for medlemskap - noe som er krav for å ha en custom rolle. Dermed tok Sebastian Johansen tak og purget rollene til alle de det gjaldt. Dette skapte stor uro og splid i #general blant de tidligere "@gutta", som var veldig oppgitt etter å ha mistet rollen sin.

"19.09.22 Gutta-incidenten, never forgive, never forgor" -Sven Christoffersen

Weebs

👉 #anime

Gamere

Den mest undertrykte gruppen i samfunnet.

#styret-feetpics

👀

For mye gøy

Her i betydningen vin.

Nach hos Tiril

NACH HOS TIRIL!

Det Bendik sa på Stry

████████████

Styrer

Høst 2020

Vår 2021

Ingrid Bie ble i løpet av perioden erstattet av førstevara Magnus Langsæter


Høst 2021


Vår 2022


Høst 2022

 • Leder / Rom: Mathias Morsund
 • Nestleder: Petter Sæterøy
 • Styremedlem / Økonomi: Bendik Haave
 • Styremedlem / Teknisk: Kristoffer Olsen
 • Styremedlem / Arrangement: Thea Bråten
 • Styremedlem / E-sport: Sebastian Johansen
 • Styremedlem / SoMe: Ida Borell
 • Vara: Johannes Stenersen
 • Vara: Markus Heiervang
 • Vara: Tiril Velle
 • Vara: Ulv Borge Caspersen