UiO Gaming

Fra Viteboka
UiO Gaming
UiO Gaming
RolleSamfundsforening
Grunnlagt11. september 2020
LederMathias Morsund
Kontakt
Kontor321/322
E-poststyret@uiogaming.no
Nettsteduiogaming.no

UiO Gaming er en forening for de som liker å drive med alt som har med gaming å gjøre. De organiserer blant annet ukentlige brettspillkvelder i BokCafeen.

Da foreningen var nyopprettet fikk de et alt for lite kontor i 3.etg. Etter mye lobbing (fra blant annet Olav Rørstad) overtok de et mye større kontor fra medieavdelingen.

Foreningen er aktive deltakere i de ukentlige musikkbingoene på huset og er også ofte tilstede på karaokekvelder og Stry.


Historie

Mye av detaljene i UiO Gamings første år som forening kan leses her.

Stiftelse

UiO Gaming ble til den 11. september 2020. Den som i hovedsak tok initiativ til å stifte foreningen, og som ble deres første leder, var Sivert Arntzen. Inspirasjonen om å starte en forening skal angivelig ha blitt født etter at Arntzen hadde sett OsloMet Gaming sin stand på SpillExpo noen år tidligere. Under fadderuka 2020 tok Arntzen sammen med en gjeng medstudenter på sitt studieprogram opp ideen om å starte en gamingforening, da dette ikke fantes på UiO. De gikk fort til verks og samlet nok mennesker til å stifte forening, der de fleste ble en del av det første styret. Stiftelsesmøtet tok sted på huset.

Bilde fra et av foreningens første styremøter, på huset naturligvis
Bilde fra et av foreningens første styremøter, på huset naturligvis

Koronapandemien herjet vilt på denne tiden og UiO Gaming ble dermed stort sett låst til å holde seg digitalt med et ambisiøst antall arrangementer i startfasen. Det ble derimot gjort forsøk på å dra med medlemmer til quiz og andre arrangementer på huset. Likevel holdt det meste av aktiviteten seg på Discordserveren deres.

Sommerforeninga

Sommeren 2021 var regjeringen spesielt glad i å dele ut penger til studenttiltak. Denne muligheten grep daværende leder Sivert Arntzen og søkte om en stor sekk med penger for å holde arrangementer over sommeren. Koronarestriksjonene var det få av og det ble da mulighet for første gang i foreningens historie å arrangere mange, større, fysiske arrangementer. Blant disse tur til Tusenfryd, paintball, utekino og foreningens første hyttetur (som senere ble en fast affære). Prosjektet ble en stor suksess med godt oppmøte og (tilsynelatende) fornøyde studenter.

Foreningen etter mange runder paintball sommeren 2021
Foreningen etter mange runder paintball sommeren 2021

UiO Gaming flytter inn på huset

Utover høstsemesteret 2021 jobbet foreningen med å få seg et gamingrom der man kunne sitte og spille sammen fysisk. Foreningen hadde tidligere deltatt på noen av husets arrangementer, noe som førte til at å bli en forening der kom opp som en idé. Etter dialog med daværende Direktør Jessica Krogen Ernes ble UiO Gaming en neufforening, hvor de i første omgang skulle holde brettspillkvelder på huset. De fikk kontor på rom 326 i 3. etasje og fikk stappet inn 6 datamaskiner for en varm og koselig gamingopplevelse hvor nære relasjoner ble bygd :)

Flytting til større kontor

Drøyt et halvt år senere hadde Olav Rørstad blitt Formand og drevet kraftig lobbyvirksomhet. Lobbyeringen var svært effektiv da UiO Gaming kort tid senere flyttet til andre enden av gangen til rom 311. En stor og sårt etterspurt plassforbedring som har blitt flittig brukt siden.

UiO Gaming i lidelse på sitt tidligere foreningskontor
UiO Gaming i lidelse på sitt tidligere foreningskontor
UiO Gaming i glede på sitt nye kontor. Her med litt for mange sofaer
UiO Gaming i glede på sitt nye kontor. Her med litt for mange sofaer

(Faste) Arrangementer

Hyttetur

UiO Gaming arrangerer hver sommer en hyttetur der store mengder alkohol konsumeres. Disse hytteturene er kilden til mye internhumor og sitater. Blant annet ble Discordkanalen "#uio-gullkorn" født på deres første hyttetur, og er et arkiv for morsomme sitater fra hytteturene og andre begivenheter.

SlottsLAN

Foreningen arrangerer hver høst et LAN på huset i Klubbscenen. Der spilles det dataspill og drikkes databrus. En fast tradisjon på dette LANet er å se en film i filmserien Shrek. I typisk gamerstil sees ikke denne filmen gjennom tradisjonelle medier, men heller gjennom en sang i VR-spillet BeatSaber.

Brettspillkveld

Hver uke arrangerer foreningen brettspillkvelder i BokCaféen.

MTG-Mandag

Etter å ha sammenslått seg med Magic The Gathering™️ foreningen høsten 2023 har det blitt avholdt under UiO Gaming hver mandag i Galleriet.

Smash-onsdag

Etterå ha slått seg sammen med UiO Smash har det blitt avholdt Super Smash Bros turneringer hver onsdag i Biblioteket.

Bemerkelser